NAKED CAKE S OVOCÍM A MASCARPONE

NAKED CAKE S OVOCÍM A MASCARPONE

Prirodzene príťažlivý, prirodzene lahodný. Pri naked cake krásne vyniknú všetky vrstvy – cesto, plnka aj topping. Pochuťte si na našej verzii tejto populárnej torty, ktorú sme obohatili o krém mascarpone a čerstvé ovocie.

Ingrediencie:

  • 120 g masla
  • 120 g cukru
  • Štipka soli
  • 3 vajcia
  • 200 g múky
  • Prášok do pečiva
  • Stužovač šľahačky
  • 200 ml smotany
  • 3 ks vanilkového cukru
  • 200 g mascarpone
  • 1 šálka malín
  • Polovica šálky červených ríbezlí
  • Polovica šálky bielych ríbezlí

Postup:

  • Vyšľahajte v kuchynskom robotovi maslo s cukrom a štipkou soli. Po približne 5 minútach šľahania pridajte vajcia.
  • Na túto hmotu nasypte múku s práškom do pečiva a cesto, ktoré získate, dajte piecť vo forme na pečenie na 30 minút pri teplote 180 °C. Po upečení nechajte cesto vychladiť a vodorovne ho prekrojte na polovicu.
  • Na plnku potrebujete smotanu, stužovač šľahačky a vrecúško vanilkového cukru. V ďalšej miske zmiešajte mascarpone so zvyšnými 2 vreckami vanilkového cukru. Obe hmoty napokon zmiešajte do jednej.
  • Natrite na spodnú polovicu cesta mascarpone krém a posypte ho ovocím. Na túto vrstvu opatrne položte druhú polovicu prekrojeného cesta a taktiež ju potrite krémom a ozdobte ovocím. Hotovo, prajeme dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *