BAKLAŽÁNOVÁ PANVICA S KORENÍM

BAKLAŽÁNOVÁ PANVICA S KORENÍM

Vydarená kombinácia zeleniny, ktorá jej ľahkou ostrosťou a intenzívnymi koreninami dobyje vaše srdce i chuťové poháriky.

auberginen_pfeffer_pfanne_zutaten


PRÍSADY:

BAKLAŽÁNOVÁ PANVICA S KORENÍM

  • 1 thajský baklažán dlhý fialový
  • 2 thajské baklažány
  • 2 thajské baklažány žlté
  • 3 thajské baklažány malé fialové
  • 10 thajských bobúľ z kríka poka (turkey berry)
  • 2 žlté tekvice
  • 5 vetvičiek zeleného korenia
  • hrsť arašidov
  • hrsť kešu jadier
  • 20ml sójovej omáčky
  • 20ml ustricovej omáčky
  • arašidový olej
  • koriander

Zeleninu umyjeme, nakrájame ju na kúsky a na panvicu nalejeme trocha arašidového oleja. V inej panvici opražíme orechy a spolu s bobuľami z poka kríku a zeleným korením (celé vetvičky) ich pridáme k zelenine. Pri opekaní zeleniny sa uvoľnia jednotlivé arómy, ktoré sa doplnia chuťou slanej sójovej omáčky a pikantnej ustricovej omáčky. Jedlo ponúka perfektnú kombináciu jemne-orechovej príchute, šťavnatého baklažánu, poka-bobúľ a slaných omáčok. Zelené korenie je príjemne ostré. Pri servírovaní sa jedlo zdobí trochou koriandra pre jeho typicky sviežu bylinkovú arómu.


Túto pochúťku si môžete pripraviť aj s týmto kuchynským pomocníkom :

Klarstein Food Slicer, 150 W, elektrický krájac, zelený

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *