BLOODY MARY
Niektorí Bloody Mary nápoj z vodky, paradajkového džúsu a korenia milujú, iní nenávidia. Údajne, miešaný drink Bloody Mary dokonca pomáha pri “opici“. Ak nechcete piť alkohol, jednoducho ho vynechajte a vychutnajte si pikantnú panenskú Bloody Mary.
Pôvod drinku Bloody Mary je zahmlený. Viacerí z rôznych kútov sveta si pripisujú objavenie tohto miešaného nápoja od 20. rokov minulého storočia. No nápoj Bloody Mary počas dlhých rokov nestratil na obľube, naopak, stále sa teší narastajúcej popularite. A to nielen pre jeho temné a príťažlivé pomenovanie.
Teraz si ho jednoducho a rýchlo môžete pripraviť sami doma. Výhodou je ľahká dostupnosť všetkých ingrediencií a možnosť ich variability.

PRÍSADY:
BLOODY MARY:
- 6 cl vodka
- 400ml paradajkový džús
- Trošku citrónovej šťavy
- Trošku worcestrovej omáčky
- Trošku tabasca
- Soľ a korenie
- Stonka zeleru
- Štipka jemne nastrúhaného chrenu
Príprava :
Do mixéra pridajte vodku, paradajkový džús, citrónovú šťavu, Worcester a chren spolu s Tabascom, trochou soli a korenia a nechajte všetky ingrediencie zmiešať asi 30 sekúnd na najvyššej úrovni. Nalejte do dvoch pohárov.
Drink Bloody Mary sa tradične podáva vo vysokom pohári zdobeným olivou, stopkou zeleru (ako je navrhnuté v našom recepte), kockou syra či krevetou.
Na zdravie!