CANTUCCINI S BRUSNICAMI

CANTUCCINI S BRUSNICAMI

Chrumkavé talianske sušienky cantuccini sú obľúbené ako drobné sladké potešenie ku káve. S kyslastými brusnicami chutí táto pôvodne mandlová sušienka sviežo a netradične. Cantuccini pochádzajú z toskánskeho mesta Prato. Ich pôvodný názov – biscotti je odvodený od slova biscoctus, čo znamená dvakrát pečený. Obidva názvy postupne zdomácneli a preto sa v Taliansku používajú oba. Biscotti aj cantuccini.

Ingrediencie:

  • 50g lúpané mandle
  • 50g sušené brusnice
  • 150g múka
  • 80g cukor
  • 1 ks vajce
  • 1 ČL škorica
  • ½ ČL kypriaci prášok
  • štipka soli

Postup:

Mandle rozložíme na plech a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme 10 minút. V mixéri vyšľaháme vajce s cukrom a štipkou soli. Do misy preosejeme múku, kypriaci prášok a škoricu. Sypkú zmes veľmi opatrne vmiešame do vyšľahaného vajca. Na záver do cesta pridáme mandle a sušené brusnice.

Brusnice nemusíte kupovať sušené. Čerstvé ich môžete usušiť v sušičke ovocia. Tento proces trvá približne 8 hodín, pričom v sušičke môžete naraz sušiť viaceré druhy ovocia.

Na plechu vytvarujeme vlhkými rukami valec s rozmerom približne 25 x 6 cm. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C 20 minút do zlatohneda. Plech vyberieme z trúby a necháme 5 minút chladnúť.

Nožom na chlieb nakrájame valček uhlopriečne na 20 plátkov. Rozložíme ich na plech a pečieme ďalších 10-15 minút, kým aj rezné plochy nie sú zlatohnedé. Po vychladnutí vydržia cantuccini v uzavretej nádobe až 2 týždne.

Dobrú chuť!

Túto pochúťku si môžete pripraviť aj s týmto kuchynským pomocníkom:

Fruit Jerky 9 sušička ovocia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *