CISÁROV TRHANEC S GRILOVANÝMI MARHUĽAMI

CISÁROV TRHANEC S GRILOVANÝMI MARHUĽAMI

Táto kráľovská kompozícia predstavuje jedno z typických rakúskych jedál, ktoré sa teší obrovskej obľube v Rakúsku a aj za hranicami. Grilované marhule a slivkový džem dodávajú tejto sladkej kreácii ovocný nádych, ktorý hladí chuťové bunky a teší aj oči.

CISÁROV TRHANEC S GRILOVANÝMI MARHUĽAMI


PRÍSADY:

CISÁROV TRHANEC S GRILOVANÝMI MARHUĽAMI

  • 150 g múky
  • 250 ml mlieka
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1 štipka soli
  • 4 vajcia
  • 50 g bieleho cukru
  • 50 g hnedého cukru
  • 100 g masla
  • 3 rozpolené marhule
  • 5 sušených marhúľ
  • 50 g čerstvého kozieho syra
  • 5 polievkových lyžíc slivkového džemu
  • 1 vetvička mäty
  • 2 polievkové lyžice pistáciového oleja
  • 1 štipka práškového cukru
  • 1 citrón

Príprava cesta na trhanec:

Múku zmiešame s mliekom, kryštálovým cukrom a soľou, pridáme vajcia a dobre vymiešame. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a jemne ho vmiešame do cesta.

Pečenie cesta:

Maslo rozpálime v panvici vhodnej aj na pečenie v rúre. Panvicu opatrne naplníme cestom. V predhriatej rúre pečieme cca. 15 minút pri cca. 200 stupňoch. Potom nahrubo rozdelíme cesto na 4 časti, otočíme ho a pečieme ďalších 10 minút. Následne cesto nakrájame na hrubé kúsky, posypeme hnedým cukrom a necháme karamelizovať v rúre. Tak trhance dostanú chrumkavý obal.

Grilované marhule:

Sušené marhule zmiešame s čerstvým kozím syrom a touto zmesou naplníme rozpolené marhule. Naplnené ovocie grilujeme v rúre 10 minút pri 200 stupňoch. Tak získame ovocný doplnok k trhancom.

Servírovanie:

Cisárske trhance rovnomerne posypeme práškovým cukrom. Teplé trhance dekoratívne uložíme na dosku alebo veľký tanier. Ako prílohu použijeme slivkový džem a grilované marhule. Čerstvá mäta doplní chuťový i vizuálny pôžitok.


Túto pochúťku si môžete pripraviť aj s týmito kuchynskými pomocníkmi :

Klarstein Omnichef 30 mini rúra na pecenie, 1500W, 31 litrov
Klarstein VitAir Turbo, 1400 W, 9 l, teplovzdušná fritéza, grilovanie, pečenie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *