DIVOKÝ ŠALÁT

DIVOKÝ ŠALÁT

Divoké koreniny sa v tomto chrumkavom šaláte spájajú so šťavnatými brusnicami, aromatickými hríbmi a jemnými prepeličími vajcami a vytvárajú harmonickú, aromatickú a bezgluténovú zmes.

DIVOKÝ ŠALÁT


PRÍSADY:

DIVOKÝ ŠALÁT

  • divoký (divý) šalát
  • tri klobúčiky hnedých šampiňónov
  • hrsť brusníc
  • 1 zrelé kaki
  • hrsť pekanových orechov
  • hrsť zelenej fazuľky
  • 1 šalotka
  • hrsť klíčkov červenej repy
  • soľ a korenie
  • sušené koreniny: šalvia, tymian a rozmarín
  • tekvicový olej

Na začiatku dáme variť prepeličie vajcia a zelenú fazuľku. Divoký šalát umyjeme, dáme do misy. Šalotku nakrájame na tenké kolieska, šampiňóny na jemné plátky, kaki na malé kúsky a potom ich pridáme do misy so šalátom. Uvarené vajcia ošúpeme, rozkrojíme na polovice a spolu s fazuľkou, brusnicami, repovými klíčkami a pekanovými orechmi ich pridáme k šalátu. Tým vznikne dynamická kombinácia aromatických korenín, chrumkavých orechov, sladkého kaki, jemných prepeličích vajec a kyselkavých brusníc. Šalát pokropíme ešte tekvicovým olejom, ochutíme soľou, korením, rozmarínom a tymianom, čím získa ešte intenzívnejšiu arómu.


Túto pochúťku si môžete pripraviť aj s týmito kuchynskými pomocníkmi :

Klarstein TK38-TWIN-PEAKS, 1500 W, 3 lž, parný hrniec
Klarstein Food Slicer, 150 W, elektrický krájač, zelený

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *