DULOVÝ NÁKYP

DULOVÝ NÁKYP

Tento recept kombinuje šťavnatú dulu s osviežujúcim citrónom, aromatickou vanilkou a škoricou. Sladký marcipán a silný javorový sirup zjemňujú chuť a príjemne voňajú.

DULOVÝ NÁKYP


PRÍSADY:

DULOVÝ NÁKYP

  • 1 citrón
  • 1 dula
  • štipka škorice
  • 1 vanilkový struk
  • 50g hnedého cukru
  • 1 polievková lyžica javorového sirupu
  • 2 polievkové lyžice marcipánovej hmoty
  • 50g masla
  • 2 polievkové lyžice ovsených vločiek
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • štipka soli
  • 2 polievkové lyžice cukru

Trúbu rozohrejeme na 190°C, dulu pokrájame na kúsky, ktoré zmiešame s citrónovou šťavou, marcipánom, škoricou, javorovým sirupom a dreňou z vanilkového struku. Cestom naplníme malé formičky. Dulová kôra nájde svoje použitie neskôr – na efektnú dekoráciu. Pre drobinovú posýpku zmiešame studené maslo s múkou, ovsenými vločkami, cukrom, soľou a škoricou. Posýpku rovnomerne pomrvíme na koláče. Koláče pečieme do zlatohnedého sfarbenia posýpky. Kôru duly pokrájame na tenké pásiky a obalíme ich v cukre.  Pásiky rovnomerne uložíme na upečené koláčiky. Náš tip: koláčiky chutia najlepšie s vlastnoručne vyrobenou mandľovou zmrzlinou.


Túto pochúťku si môžete pripraviť aj s týmto kuchynským pomocníkom :

Klarstein Omnichef 45C, 2000 W, 45 l, mini rúra

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *