FENIKLOVÝ ŠALÁT

FENIKLOVÝ ŠALÁT

Kandizované vlašské orechy a korenisto-bylinková gorgonzola osviežujúco dopĺňajú tento šalát a vytvárajú zimno-pikantnú aromatickú kompozíciu.

05-1w


PRÍSADY:

FENIKLOVÝ ŠALÁT

  • hrsť vlašských orechov
  • 5 kumquatov
  • 1 zrelá hruška
  • 1 jablko
  • 150g gorgonzoly
  • 1 fenikel alebo 3 minifenikle
  • 3 reďkovky
  • sušený tymian
  • soľ a korenie
  • hnedý cukor
  • med
  • 1 šalotka

Najskôr umyjeme fenikel, hrušku, jablko, kumquaty a reďkovky, všetko nakrájame na tenké krúžky. Následne orestujeme na panvici vlašské orecky s trochou hnedého cukru, kým cukor skaramelizuje. Vlašské orechy pridáme spolu s nakrájanou gorgonzolou do misy medzi ostatné prísady.  Tým sa vytvorí lahodná chuťová kompozícia zo sladkého ovocia, kandizovaných orechov, čerstvej zeleniny a bylinno-korenistej gorgonzoly. Na tenké kolieska pokrájaná šalotka pridá jedlu na ostrosti. Dochutením korením, soľou, tymianom a medom je dosiahnutá rovnováha medzi sladkými a bylinnými arómami.


Túto pochúťku si môžete pripraviť aj s týmto kuchynským pomocníkom :

Klarstein Food Slicer, elektr. strúhadlo a krájac, 150W

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *