GAŠTANOVÁ POLIEVKA S ČIPSAMI Z RUŽIČKOVÉHO KELU

GAŠTANOVÁ POLIEVKA S ČIPSAMI Z RUŽIČKOVÉHO KELU

Toto regionálne nemecké predjedlo kombinuje sladkasté arómy krémovej gaštanovej polievky s bylinnou príchuťou chrumkavého ružičkového kelu.

Toto regionálne nemecké predjedlo kombinuje sladkasté arómy krémovej gaštanovej polievky s bylinnou príchuťou chrumkavého ružičkového kelu.


PRÍSADY:

GAŠTANOVÁ POLIEVKA S ČIPSAMI Z RUŽIČKOVÉHO KELU

          Polievka
  • 500g jedlých gaštanov
  • 3 šalotky
  • 50g masla
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 200ml smotany
  • 150ml mlieka
  • soľ a korenie
  • olej z vlašského orecha
  • štipka škorice
  • klinčeky
  • bobkový list
  • tymian
  • hrsť opražených píniových jadierok

          Čipsy

  • hrsť ružičkového kelu
  • olivový olej
  • morská soľ

Čipsy: listy ružičkového kelu rozložíme na plech, štedro pofŕkame olejom a osolíme morskou soľou. Listy pečieme 10-15 minút pri 175 stupňoch. Nakrájame šalotky, posekáme gaštany a natrháme lístky tymianu. V panvici rozohrejeme maslo, na ktorom opečieme šalotky s aromatickým tymianom a gaštanmi. Malú časť gaštanov (cca. za hrsť) odložíme bokom na ozdobenie. Akonáhle šalotka zosklovatie a zhnedne, vlejeme zeleninový vývar, smotanu a mlieko. Varíme 20 minút. Dochutíme soľou a korením. Polievku servírujeme spolu s čipsami z ružičkového kelu, opraženými píniovými jadierkami a trochou opražených gaštanov.


Túto pochúťku si môžete pripraviť aj s týmito kuchynskými pomocníkmi :

Klarstein Soup Chef, 900 W, 1,75 l, príprava polievok, zelený
Klarstein Omnichef 23HW, 1500 W, 2 platne, 23 l, krémová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *