GRILOVANÝ FILET Z LOSOSA

GRILOVANÝ FILET Z LOSOSA

Mnohí milovníci grilovania sa rozhodnú pre zmenu, a tak experimentujú s rybami a lahodnou zeleninou. Grilovaný losos nie je len kulinárskym vrcholom z mora, dodáva nám tiež dôležité omega-3 mastné kyseliny. Jemná ryba má však veľmi mäkkú štruktúru. Aby sa pri grilovaní nerozpadla, no zostala krásne jemná, možno ju šetrne grilovať v alobale.

Ingrediencie:

  • 2 filety z lososa
  • 2 PL cesnaku (jemne nasekaný)
  • 1 PL limetkovej kôry (čerstvo nastrúhaná)
  • soľ a korenie
  • 2,5 PL sójovej omáčky
  • 1 PL hnedého cukru
  • 2 PL vody
  • 2 PL oleja

Postup:

V malej miske zmiešajte nastrúhanú kôru z bio limetky, hnedý cukor, cesnak so sójovou omáčkou, trochu vody a olej. Dochuťte soľou a čiernym korením. Kým vložíte marinádu spolu s lososom do vrecka, dajte pozor, aby sa cukor úplne rozpustil. Umiestnite vrecko približne na dve hodiny do chladničky, aby marináda dodala rybe svoju arómu.

Hotové marinované kúsky lososa položte na veľký kus alobalu. Kto chce, môže pred uzavretím alobalu rybu zdokonaliť nadrobno nakrájanou zeleninou, napríklad cuketou alebo paradajkami a kockami ovčieho syra.

Uistite sa, že ste pevne uzavreli konce alobalu. Losos pri grilovaní stráca veľa šťavy a tekutina by mohla kvapkať na drevené uhlie.

Keďže ryba má veľmi jemnú štruktúru, je lepšie, keď nie je grilovaná pri príliš vysokých teplotách. Neklaďte preto balíčky s lososom do stredu roštu, ale na jeho okraj. Približne po 30 minútach by mala byť ryba hotová. Ak má losos ešte jemne ružovú farbu a póry na povrchu sa mierne otvorili, ryba je pripravená na servírovanie.

Túto dobrotu si môžete pripraviť s týmto grilom:

Grillkern elektrický gril

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *