KRÉMOVÉ VYTREŠTENÉ OČI

KRÉMOVÉ VYTREŠTENÉ OČI

Halloween – práve v ten správny čas pre strašidelne – lahodné Krémové vytreštené oči. Kombinácia krémového sladkého tekvicového krému a krehkých čokoládových koláčov je chuťovým zážitkom pre všetky vekové kategórie a hitom na každej Halloween party.

Pripravte pre deti i dospelých jedinečný dezert Krémové vytreštené oči, ktoré  prekvapia malých aj veľkých. Úspech zaručený! Po príprave budete hviezdou Vášej halloweenskej párty.

Detaily:

  • 2 porcie

Príprava:

  • 10 minút
  • Úprava: 25-30 minút

PRÍSADY:

KRÉMOVÉ VYTREŠTENÉ OČI:

  • Tekvicové Mascarpone
  • 200 g vydlabaného tekvicového vnútra
  • 50 ml vody
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 100 g mascarpone
  • 1 vaječný žĺtok
  • Cookie Cesto
  • 100 g múky
  • 100 g tmavej polevy
  • 115 g mäkkého masla
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 4 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • ¼ čajovej lyžičky sódy

Postup:

1. Najskôr pripravte tekvicový krém. Za týmto účelom musíte asi 10 minút uvariť tekvicové vnútro spolu s trochou vody. Ak je dostatočne mäkké, rozmixujte ho pomocou mixéra. Pridajte cukor a vanilkový cukor do pyré. Nechajte tekvicové semená dobre pred spracovaním. Keď tekvica dosiahne izbovú teplotu, môžete pridať maskarpónový krém a vaječný žĺtok a rovnomerne premiešať s oranžovým, tekvicovým krémom. Krém vložte do chladničky tak dlho, ako budete pripravovať cesto na cookie.

2. Pre Cookie cesto, nastrúhajte čokoládu pomocou kuchynského strúhadla na jemno. Potom zmiešajte biely a hnedý cukor s mäkkým maslom a nechajte váš kuchynský stroj cesto premiešať. Uistite sa, že maslo nie je teplejšie ako izbová teplota.
Teraz premiešajte múku s kakaovým práškom a sódou a pridajte túto časť k pripravenej hmote. Zmiešajte ingrediencie s kuchynskou pomôckou, kým sa nevytvorí tmavé a pomerne pevné cesto. Vylejte cesto na plech na pečenie pokrytý papierom na pečenie a pečte ho asi 15 minút pri 175 stupňoch. Keď pracujete s VitAirom, vylejte cesto na tenko na plech na pečenie pokrytý papierom na pečenie a pečte ho na 180 stupňov asi 10 až 12 minút.

3. Teraz sa ide na monštrum: Dajte asi 2 lyžice mascarpone krému do dezertnového pohára a pridajte trochu cookie cesta v guličkách navrch. Na vrstvu sušienok znova dávate 2 až 3 lyžice tekvicového krému. Položte dve Marshmallows na krém a ozdobte ich nejakou čokoládou – vytreštené oči sú pripravené.

Túto pochúťku si môžete pripraviť aj s týmito kuchynskými pomocníkmi :

TK20-VITAIR FRYER-PU, fialová, 1400 W
VitAir Turbo, 1400 W, 9 l, teplovzdušná fritéza, grilovanie, pečenie, červeno-čierna

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *