Dezerty

Marcipánové slimáčiky s tvarohom – recept

Viete ako pripraviť vianočné pečivo bez použitia masla? Predstavujeme vám recept, s ktorým pripravíte lahodné marcipánové slimáčiky s tvarohom. Aj bez použitia masla budú nadýchané a šťavnaté.

Suroviny

  • 200 g odtučneného tvarohu
  • 5 polievkových lyžíc oleja
  • 3 vajcia
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • 50 g cukru
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 300 g celozrnnej múky
  • 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 100 g sušených marhúľ
  • 300 g marcipánu
  • 5 polievkových lyžíc pomarančovej šťavy
  • 100 g nakrájaných mandlí
  • 80 g mandľových lupienkov

Postup

Na začiatok zmiešajte v kuchynskom robotovi tvaroh, olej, jedno vajce, mlieko a cukor so škoricou. Do toho vmiešajte múku s práškom do pečiva, vďaka čomu dostanete cesto. Zatiaľ čo kuchynský robot pracuje, môžete nakrájať marhule a marcipán.

Pripravte si z druhého vajca bielok a odložte ho stranou. Źĺtok spolu s tretím vajcom, pomarančovou šťavou a marcipánom zmiešajte dokopy. Po krátkom miešaní pridajte aj nakrájané marhule a mandle.

Nadišiel čas vyvaľkať tvarohové cesto. Natrite naň marcipánovú hmotu a nechajte z každej strany cca 2 cm voľný okraj. Celé to zrolujte a nakrájajte na dvojcentimetrové rolky.

Marcipánové slimáčiky uložte na papier na pečenie. Potrite odloženým bielkom, posypte mandľovými lupienkami a dajte na cca 20 minút piecť do trúby vyhriatej na 180 °C. Hotovo!

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang