MARINOVANÝ LOSOS S MEDOVOU OMÁČKOU

MARINOVANÝ LOSOS S MEDOVOU OMÁČKOU

V tomto recepte je pripravovaný losos Lion na nórsky spôsob. Éterické bylinky, aromatické koreniny, ostrá sladkosť a citrónová sviežosť dodajú rybe tú správnu chuť. Oko poteší i farebnosť celého pokrmu.

MARINOVANÝ LOSOS S MEDOVOU OMÁČKOU


PRÍSADY:

MARINOVANÝ LOSOS S MEDOVOU OMÁČKOU

  • 400g lososu Lion
  • morská soľ – čierne korenie
  • 1 citrón
  • 3 malé reďkovky
  • 1 polievková lyžica pomarančovej marmelády
  • mix sušených kvetov
  • 1 čajová lyžička horčicových semienok
  • 1 čajová lyžička koriandrových semienok
  • 5 polievkových lyžíc medovej horčice

Marináda: V mažiari podrvíme koriandrové a horčicové semienka s čiernym korením. Reďkovky postrúhame najemno, pridáme postrúhanú citrónovú kôru a poriadne zmiešame. Dochutíme lyžicou pomarančovej marmelády s najemno posekaným kôprom.   Ružovkastý losos natrieme zmesou korenia, zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na cca. 48 hodín.   Losos by sa mal obracať každých 12 hodín. Upozornenie: čím dlhšie sa losos marinuje, tým bude slanší.   Po 48 hodinách marinovaný losos štedro potrieme medovou horčicou a obalíme ho v zmesi sušených kvetov. Tymian a rozmarín na 5 minút pri 200 stupňoch ohrejeme v trúbe (takto uvoľnia intenzívnu arómu) a posypeme nimi lososa.   Rozmarín a pomarančová marmeláda harmonicky dopĺňajú šťavnatý losos s medovou horčicou v kvetovom obale. Ryba sa taktiež hodí ku krémovému avokádu alebo čerstvému bielemu chlebu.

Túto pochúťku si môžete pripraviť aj s týmto kuchynským pomocníkom :

Klarstein Omnichef 30, 1500 W, mini rúra, 31 l

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *