MEDOVNÍKOVÉ POSTAVIČKY

MEDOVNÍKOVÉ POSTAVIČKY

Medovníky už tradične patria k najobľúbenejším vianočným koláčikom na tanieri. Keďže sladká príchuť medovníkov nepochádza z rafinovaného cukru, ale priamo z medu bohatého na živiny, človek si ich môže vychutnávať bez výčitiek.

Ingrediencie:

  • 200 g medu
  • 65 g masla
  • 250 g celozrnnej alebo špaldovej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 balenie perníkového korenia
  • 1 polievková lyžica kakaového prášku (bez cukru)
  • 1 stredne veľké vajíčko

Postup:

  • Najskôr uvarte tekutý med spolu s maslom v jednom hrnci a následne dajte sladkú zmes vychladiť do misky na miešanie.
  • Potom zmiešajte múku s práškom do pečiva, kakaovým práškom a perníkovým korením, a túto suchú zmes pridajte k vychladnutej medovo-maslovej zmesi. Všetko spolu dobre premiešajte a ešte pridajte vajíčko. Všetky suroviny vymiešajte miešacím hákom kuchynského robota na hladké cesto. Z cesta následne vyformujte bochník. ktorý zbalíte do priesvitnej fólie a necháte 2 hodiny odležať.
  • Teraz môžete cesto vyvaľkať na dobre pomúčenej pracovnej doske. Uistite sa, že cesto nie je príliš hrubé, pretože pri pečení sa cesto ešte trochu nafúkne. Vykrojte svoje medovníkové postavičky a poukladajte ich na papier na pečenie. Pečte 12-15 minút približne na 160 °C v teplovzdušnej rúre.
  • Keď medovníkové postavičky vychladnú, môžete ich ozdobiť polevou, nasekanými mandľami či ozdobiť sušenými plodmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *