MORČACIE STEAKY S KANAVÁLIOU A HRANOLKAMI ZO SLADKÝCH ZEMIAKOV

MORČACIE STEAKY S KANAVÁLIOU A HRANOLKAMI ZO SLADKÝCH ZEMIAKOV

Morčací steakobsahuje mimoriadne nízky podiel tuku, čím je obľúbený u cvičiacich a ľudí zaoberajúcich sa zdravou stravou. Mäso chutí mimoriadne jemne a dodáva hodnotné bielkoviny. Hranolky zo sladkých zemiakov predstavujú sladkastú alternatívu k mastným hranolkám a dopĺňajú chuťovú rozmanitosť jemného mäsa. Kanaváliamečovitá (druh fazule) obsahuje popri vitamínoch vo veľkých množstvách aj draslík, fosfor, horčík a železo, a dopĺňa zdravú, chrumkavo-čerstvú chuť.

MORČACIE STEAKY S KANAVÁLIOU A HRANOLKAMI ZO SLADKÝCH ZEMIAKOV


PRÍSADY:

MORČACIE STEAKY S KANAVÁLIOU A HRANOLKAMI ZO SLADKÝCH ZEMIAKOV

  • 200 g filety z bio morčacích pŕs
  • 1 hrsť sladkých zemiakov
  • 2 hrsteluskovkanaváliemečovitej (Canavaliagladiata)
  • 2 perlovky (cibule)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 polievková lyžica repkového oleja
  • červené korenie
  • morská soľ
  • kajenské korenie
  • hrachové výhonky

Výživové údaje:

  • 508 kcal; 18,5 g sacharidov, 48 g bielkovín, 27 g tuku

Najskôr ošúpeme sladké zemiaky, ktoré nakrájame na pásiky-hranolky. Nakrájané zemiaky dáme do koša na hranolky, vložíme do teplovzdušnej fritézy (napr. KlarsteinVitAir) a upečieme do chrumkava. Hranolky taktiež môžeme uložiť na plech vystlaný papierom na pečenie a piecť približne 20 minút pri 220 stupňoch. Medzitým poriadne umyjeme fazuľu, odrežeme konce luskov a rozrežeme ich pozdĺžne.

Do panvice pridáme polovicu polievkovej lyžice oleja a necháme ho rozpáliť. Steaky okoreníme kajenským korením a osolíme, následne opečieme z každej strane približne 2 minúty. Následne znížime teplotu, steaky necháme ešte piecť.

Do druhej panvice pridáme cibule, vzápätí kanaváliu. Na zrýchlenie varenia podlejeme trochou vody. Tým si fazuľa uchová sýtu zelenú farbu a chrumkavosť. Ochutíme soľou. Malý tip: Trocha čili oleja dodá jedlu nádych exotickej ostrosti. Na troche oleja krátko opražíme cesnak. Do tejto zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Následne olejom prelejeme hranolky zo sladkých zemiakov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *