NÓRSKY HNEDÝ SYR S MORUŠKAMI

NÓRSKY HNEDÝ SYR S MORUŠKAMI

Suroviny kreatívne skombinované bez toho, aby stratili svoju škandinávsku identitu: typická nórska špecialita v podobe hnedého syra a svietiaco-oranžových morušiek sa v tomto jedle spájajú do prekvapujúceho spojenia s aromatickým plesnivým syrom, sladkými malinami, voňajúcim tymianom a silnou mätou. Puristické a brilantné – ako škandinávsky dizajn.

NÓRSKY HNEDÝ SYR S MORUŠKAMI


PRÍSADY:

NÓRSKY HNEDÝ SYR S MORUŠKAMI

  • 150g hnedého syra
  • 200ml smotany
  • 200g plodov ostružiny moruškovej
  • 20ml sirupu z ostružiny moruškovej
  • 50g plesnivého syra roquefort
  • maliny
  • 20ml jablkovej šťavy
  • hrsť sušených kvetov nevädze poľnej
  • 1 čajová lyžička hnedého cukru
  • špičky tymianu
  • štipka soli

Najskôr pripravíme penu, ktorá tvorí podklad pre hnedý syr: trocha jablkovej šťavy zmiešame so smotanou na šľahanie, vyšľaháme krémovú hmotu. Do stredu taniera pridáme zhotovenú penu, na ktorú následne umiestnime kus hnedého syra. Syr štedro posypeme žltými moruškami. Odšťavíme maliny a šťavou polejeme morušky. Ochutíme štipkou soli, sušenými kvetmi nevädze a hnedým cukrom. Na záver polejeme ešte trochou moruškového sirupu a ozdobíme čerstvou mätou. Následne jedlo posypeme kúskami plesnivého syra zmiešanými s trochou smotany a tymianom. Rozdielne chuťové komponenty z hnedého a plesnivého syra, sladkých malín a horko-kyselkavých morušiek v kombinácii so sviežou mätou vytvárajú lahodné jedlo, ktoré je atraktívne nielen chuťovo, ale i vizuálne a aromaticky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *