PANDANOVÉ VAFLE
Vafle – vzdušný sladký dezert nášho detstva je v tomto recepte dobovo aktualizovaný pridaním pandanovej pasty a kokosu.
PRÍSADY:
PANDANOVÉ VAFLE
- Cesto na vafle
- 125g bielenej múky
- 60g cukru
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- štipka soli
- 1 vajce
- pandanová pasta
- 200ml kokosového mlieka
- 60ml kokosového oleja
- štipka vanilkového cukru
- Kokosový krém
- 250ml krémového kokosového mlieka
- 100g cukru
Najskôr zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a soľ vo veľkej mise. Následne pridáme vajce, pandanovú pastu, kokosové mlieko, kokosový olej a vanilkový cukor. Jemná vanilka, sladký kokos a bylinkový pandan sa v ceste zmiešajú do lahodnej chuťovej kombinácie. Cesto nadobudne lesklú, svetlozelenú farbu. Vafle upečieme na vaflovači. Druhý krok predstavuje kokosový krém: v hrnci uvaríme krémové kokosové mlieko s cukrom a trochou vody. Výsledkom je krémovo-sladká kokosová hmota, ktorá podčiarkne sladkosť pandanových vaflí. Vafle natrieme kokosovým krémom a podávame.
Túto pochúťku si môžete pripraviť aj s týmito kuchynskými pomocníkmi :