PANDANOVÉ VAFLE

PANDANOVÉ VAFLE

Vafle – vzdušný sladký dezert nášho detstva je v tomto recepte dobovo aktualizovaný pridaním pandanovej pasty a kokosu.

PANDANOVÉ VAFLE


PRÍSADY:

PANDANOVÉ VAFLE

  • Cesto na vafle
  • 125g bielenej múky
  • 60g cukru
  • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • pandanová pasta
  • 200ml kokosového mlieka
  • 60ml kokosového oleja
  • štipka vanilkového cukru
  • Kokosový krém
  • 250ml krémového kokosového mlieka
  • 100g cukru

Najskôr zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a soľ vo veľkej mise. Následne pridáme vajce, pandanovú pastu, kokosové mlieko, kokosový olej a vanilkový cukor. Jemná vanilka, sladký kokos a bylinkový pandan sa v ceste zmiešajú do lahodnej chuťovej kombinácie. Cesto nadobudne lesklú, svetlozelenú farbu. Vafle upečieme na vaflovači. Druhý krok predstavuje kokosový krém: v hrnci uvaríme krémové kokosové mlieko s cukrom a trochou vody. Výsledkom je krémovo-sladká kokosová hmota, ktorá podčiarkne sladkosť pandanových vaflí. Vafle natrieme kokosovým krémom a podávame.

Túto pochúťku si môžete pripraviť aj s týmito kuchynskými pomocníkmi :

Klarstein SHU3-Waffle-Buddy-C, 700 W, 2 platne, nerezová ocel, vaflovac, krémový
Klarstein TK2-Mix8-R, kuchynský robot, 1200 W, 5 litrov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *