PERNÍKOVÉ TIRAMISU

PERNÍKOVÉ TIRAMISU

Tento dezert ponúka lahodné spojenie korenistého perníka a sladko-krémového tiramisu.

Tento dezert ponúka lahodné spojenie korenistého perníka a sladko-krémového tiramisu.


PRÍSADY:

PERNÍKOVÉ TIRAMISU

  • 150ml espresso
  • 100g cukru
  • 2 polievkové  lyžice amaretta
  • 250g mascarpone
  • škorica
  • kakaový prášok

 

  • Perník
  • 250g trstinového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • štipka škorice
  • 300g špaldovej celozrnnej múky
  • 150g masla
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • 50g lieskových orechov
  • 50g mandlí
  • 50g vlašských orechov
  • 3 polievkové lyžice kakaového prášku
  • balenie korenia na perník
  • 250ml mlieka
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 4 vajcia

Perník: Zmiešame múku, cukor, vanilku, škoricu, korenie do perníka, kypriaci prášok, kakao a orechy. Následne rozohrejeme mlieko s maslo, vychladené pridáme do múčnej zmesi. Poriadne premiešame, pridáme vajcia a med, vymiesime lesklé cesto, ktoré vylejeme na plech. Pečieme cca. 15 minút pri 200°C. Keď upečený perník vychladne, pokrájame ho na vhodne veľké kúsky (záleží to od konkrétnej formy) a položíme prvú vrstvu cesta do hlbokej formy. Cesto pokropíme čerstvým espressom s cukrom a amarettom. Následne vymiešame mascarpone s cukrom a škoricou a postupne vrstvíme (pričom perníkové cesto vždy ovlažíme espressovou zmesou). Poslednú vrstvu tvorí mascarpone krém. Tiramisu odložíme do chladu minimálne na 4 hodiny. Pred servírovaním posypeme hrubšou vrstvou kakaového prášku.


Túto pochúťku si môžete pripraviť aj s týmito kuchynskými pomocníkmi :

Klarstein Omnichef 20 mini rúra na pečenie, 1380W, 21 litrov
Klarstein TK2-Mix8-R, kuchynský robot, 1200 W, 5 litrov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *