Plnený pártychlieb

Plnený pártychlieb

Jarné grilovačky a opekačky. Kto by ich nemiloval? Dobré jedlo, príroda, priatelia a teplé slniečko.

Kameňom úrazu každej opekačky je však čas, pokým sa pripraví hlavné jedlo – upečú špekáčky alebo ugriluje mäso. Aby ste nehladovali a zvládli čakanie, je ideálne mať v košíku pripravený tento plnený chlieb – a je jedno, či sladký, alebo slaný.

Ingrediencie:

  • 1 celý chlieb ( môže to byť doma pečený Holandský tigrí chlieb, alebo hocijaký kupovaný celý chlieb)
  • Olej

Na sladkú náplň:

  • Nutella
  • 2 vajíčka
  • Cukor
  • Škorica
  • Mlieko

Na slanú náplň:

  • Saláma alebo šunka
  • Mozarella
  • Cherry paradajky
  • Čerstvý špenát
  • Balzamikový ocot

Postup:

Z vrchnej strany vyrežte do pripraveného bochníka chleba nožom mriežkový vzor.

Sladký variant:

Zmiešajte celé vajíčka s cukrom a trochou mlieka, pokým sa cukor úplne nerozpustí. Polejte povrch chleba vajíčkami tak, aby sa vpili do chleba. Postupne roztierajte, alebo lyžičkou vkladajte do medzier Nutellu, pokým nebudete spokojní s naplnením. Posypte škoricou a vrchnú stranu potrite mliekom.

Slaný variant:

Do medzier vlejte niekoľko kvapiek oleja. Naplňte ich mäsom, mozzarelou, špenátom a rozpolenými paradajkami. Zvyšok mozzarely potrhajte na malé vlákna a poukladajte na vrch chleba. Pokvapkajte balzamikovým octom a olejom.

Chlieb položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 190 °C 10-15 min (pre sladkú verziu), resp. vyhriatej na 200 °C 15-25 minút (pre slanú verziu). Po dopečení vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke.

Pred zabalením chleba sa uistite, že je dobre vychladnutý – zrážajúca sa para by ho mohla rozmočiť. Uložte ho napríklad do boxu na koláče a môžete kedykoľvek vytasiť prvú pomoc na jarnej grilovačke!

Upečte si jednoducho domáci chlieb na tento recept s domácou pekárňou Klarstein Brotilda:

Domáca pekáreň Brotilda
Domáca pekáreň Brotilda

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *