POUTINE ZO SLADKÝCH ZEMIAKOV

POUTINE ZO SLADKÝCH ZEMIAKOV

Chrumkavé hranolky zo sladkých zemiakov poliate s korenistým gravy a zakryté krémovým čedarom – jednoducho sladkasto-chutná kanadská kreácia.

POUTINE ZO SLADKÝCH ZEMIAKOV


PRÍSADY:

POUTINE ZO SLADKÝCH ZEMIAKOV

           Hranolky

  • 3 veľké sladké zemiaky
  • morská soľ a korenie
  • pažítka
  • olej

          Gravy

  • 500 kuracích krídel
  • voda
  • soľ a korenie
  • 2 stonky zeleru
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 100g múky
  • 1 celý cesnak
  • portské víno
  • šalvia, rozmarín, tymian
  • 5 plátkov slaniny

        Syr

  • 250g syru chedar

Najskôr ošúpeme zemiaky a pokrájame ich na hranolky. Pekáč vystelieme papierom na pečenie, vysypeme naň hranolky, pokropíme ich olejom, soľou a korením. Odložíme ich nabok. Gravy: umyjeme krídla a vložíme ich do druhého pekáča. Pridáme posekanú mrkvu, cibuľu, cesnak a trocha vody. Ochutíme zelerom, šalviou, rozmarínom a tymianom. Na každé krídlo položíme plátok slaniny a pečieme pri 200°C. Po 50-tich minútach môžeme do trúby vložiť i plech s hranolkami, ktoré pečieme 20 minút. Kuracie krídla teraz vykostíme, a dolejeme k mäsu liter vody a pečieme ešte 10 minút. Kompletný obsah plechu s mäsom precedíme cez sitko. Získanú šťavu zmiešame s trochou múky, ochutíme soľou a korením a chvíľku povaríme. Servírovanie: Hranolky štedro posypeme čedarom, následne pridáme mäso a omáčku. Na záver posypeme nakrájanou pažítkou.


Túto pochúťku si môžete pripraviť aj s týmito kuchynskými pomocníkmi :

Klarstein VitAir Turbo, 1400 W, 9 l, teplovzdušná fritéza, grilovanie, pčenie, sivo-čierna
Klarstein Omnichef 45HB, 2000 W, 2 platne, 45 l, rúra, nerez

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *