PREPELICE & VAFLE

PREPELICE & VAFLE

Prepelice a vafle: Táto kombinácia prekvapí Vaše chuťové poháriky. Jemne korenisté cmarové vafle sú vnútri ľahké a zvonku chrumkavé – jednoducho pravý chuťový zážitok! Predovšetkým v kombinácii s jemným a predsa chrumkavým prepeličím mäsom. Toto hydinové mäso sa vyznačuje mimoriadne nízkym obsahom tuku a kalórií, čím predstavuje lahodnú delikatesu bez zbytočných výčitiek.

PREPELICE & VAFLE


PRÍSADY:

PREPELICE & VAFLE

Prísady na prípravu prepeličieho mäsa:

  • 1 prepelica
  • 1 l cmaru
  • 300 g múky
  • 2 polievkové lyžice soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 2 polievkové lyžice korenia
  • 2 polievkové lyžice sušeného cesnaku
  • 2 polievkové lyžice mletého čili
  • 2 polievkové lyžice sušenej cibule
  • 2 polievkové lyžice arašidového oleja
  • 25 g masla

Prísady na vafle:

  • 125 g múky
  • 50 g masla
  • 1 polievková lyžica vanilkového cukru
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 polievková lyžica soli
  • 2 vajcia
  • 60 ml cmaru
  • ½ čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • olej

Najskôr rozpolíme prepelicu, poriadne umyjeme zvonku i zvnútra a osušíme utierkou. Do misy pridáme polievkovú lyžicu soli, korenia, mletej papriky, mletého čili, sušeného cesnaku a sušenej cibule spolu s jednou polievkovou lyžicou cukru a dvomi lyžicami arašidového oleja. Vymiešame aromatickú marinádu. Marinádou poriadne ponatierame prepeličie polovice, následne ich prelejeme cmarom. Mäso necháme v marináde odpočívať aspoň 2-3 hodiny, najlepšie na celú noc v chladničke. Zvyšok korení zmiešame s múkou, v ktorej následne obalíme mäso. Prepelicu opražíme v oleji buď vo fritéze alebo hrnci. Taktiež môžeme použiť aj teplovzdušnú fritézu, vďaka ktorej pripravíme zdravší variant bez nutnosti použitia tuku. Horúci vzduch zaisťuje dokonalú chrumkavosť prepelice.

Medzitým pripravíme cesto na vafle. Do kuchynského robota pridáme maslo, cukor, vanilkový cukor a vajcia, ktoré vymiešame dopenista. Potom pridáme múku a prášok do pečiva, prilejeme cmar. Kuchynský robot nám ušetrí prácu a vymieša krémové cesto. Zapneme vaflovač, necháme ho poriadne rozohriať a potrieme chuťovo neutrálnym olejom. Postupne upečieme vafle.

Na tanier položíme vafle, obložíme ich kúskom masla a opečenou prepelicou. Môžeme posypať trochou pažítky. Ak si chceme vychutnať typicky americký variant, nesmie chýbať javorový sirup!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *