RED VELVET LIEVANCE

RED VELVET LIEVANCE

Lievance sú zafarbené dočervena vďaka použitiu cvikly. Čo znie možno zvláštne, však nielen výborne chutí, ale je aj zdravé. Vyskúšajte tento skvelý tip na raňajky alebo olovrant!

Ingrediencie:

  • 130 g ovsených vločiek
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 cvikla, varená a ošúpaná
  • 130 ml mandľového mlieka
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice cukru z kokosových kvetov
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • Červené potravinárske farbivo (odporúča sa pre výraznejšiu farbu)

Topping

  • 100 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g bieleho jogurtu
  • 2 polievkové lyžice sirupu z agáve
  • 1 štipka škorice
  • 150 g čerstvej lesnej zmesi

Postup:

  • Ako prvé zmiešajte všetky prísady na topping a nachvíľu ich odložte bokom.
  • Ďalej zmiešajte všetky prísady na cesto, pridajte cviklu s mandľovým mliekom a celé to zmiešajte s vajíčkom.
  • Na rad prichádza kuchynský robot, v ktorom vymieste cesto.  Následne ho v malých porciách vysmážajte na panvici potretej olejom.
  • Hotové lievance dozdobte ovocím a polejte toppingom. Na svoje si príde aj váš zrak, prajeme dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *