Dezerty

Red velvet lievance – recept

Lievance sú zafarbené dočervena vďaka použitiu cvikly. Čo znie možno zvláštne, však nielen výborne chutí, ale je aj zdravé. Vyskúšajte tento skvelý tip na raňajky alebo olovrant!

Suroviny

  • 130 g ovsených vločiek
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 cvikla, varená a ošúpaná
  • 130 ml mandľového mlieka
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice cukru z kokosových kvetov
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • Červené potravinárske farbivo (odporúča sa pre výraznejšiu farbu)

Topping

  • 100 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g bieleho jogurtu
  • 2 polievkové lyžice sirupu z agáve
  • 1 štipka škorice
  • 150 g čerstvej lesnej zmesi

Postup

Ako prvé zmiešajte všetky prísady na topping a nachvíľu ich odložte bokom.

Ďalej zmiešajte všetky prísady na cesto, pridajte cviklu s mandľovým mliekom a celé to zmiešajte s vajíčkom.

Na rad prichádza kuchynský robot, v ktorom vymieste cesto.  Následne ho v malých porciách vysmážajte na panvici potretej olejom.

Hotové lievance dozdobte ovocím a polejte toppingom. Na svoje si príde aj váš zrak, prajeme dobrú chuť!

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang