Špargľa pod dekou

Špargľa pod dekou

Špargľa patrí medzi prvú jarnú zeleninu, ktorá v záhrade vykukne spod zeme. Hoci domáca, dopestovaná bude ešte nejaký čas schovaná, v obchodoch už čerstvé stonky nájdete. Tento zaujímavý recept je zelenším variantom klasických „pigs in the blanket“ – obaľovaných párkov, ktoré sa po celej západnej Európe jedia ako rýchle občerstvenie.

Ingrediencie:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 3 polievkové lyžice dižónskej horčice
  • 2-3 hrste nastrúhaného tvrdého syra
  • Tenké plátky proscciuta
  • 20 kusov zelenej alebo bielej špargle
  • Olej

Postup:

Na jemne pomúčenej ploche vyvaľkajte lístkové cesto do štvorca rozmerov 25x25cm. Cesto natrite horčicou, posypte syrom a vyložte tenkými plátkami prosciutta. Cesto vyložené náplňou prekrojte na polovicu, a každú polovicu na 10 prúžkov.

Odrežte zo špargle stvrdnutú časť stopky a obtočte prúžky cesta okolo špargle. Vyložte veľký plech papierom na pečenie a poukladajte špargľu na plech.

Potrite cesto olejom a predhrejte svoju rúru Klarstein Gusteau na 220 °C. Pečte 20-25 minút, pokým cesto nezozlatne, šunka nie je chrumkavá a špargľa nezmäkne.

Po dopečení nechajte vychladnúť na mriežke, a môžete podávať. Dobrú chuť!

Upečte si sladké aj slané pečivo v rúre Klarstein Gusteau:

Vstavaná rúra Klarstein Gusteau
Vstavaná rúra Klarstein Gusteau

Dajte ľahkému obedu sladkú bodku s Guľkami zo sušeného ovocia.

Zdroj obrázkov: https://gooddinnermom.com/sprigs-in-a-blanket/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *