Dezerty

Strašidelné hrušky – recept

Namiesto sladkostí môžete tiež vykúzliť Strašidelné hrušky na Halloween, ktoré môžu byť použité na vydesenie malých a veľkých. A najlepšia časť: ovocie Halloween je stále zdravé! Prekvapte originálnymi Strašidelnými hruškami svojich hostí, ktorí sa nebudú vedieť vynadívať a dočkať kedy dezert ochutnajú.

Prísady:

  • 4 ošúpané hrušky
  • 1 škoricová tyčinka
  • 500 ml jablkovej šťavy
  • 4 klinčeky
  • mandle
  • sušené čučoriedky
  • vlašské orechy
  • Červená potravinová farba

Postup:

1. Opečené hrušky spolu so škoricovou tyčinkou nakrájajte na jablkový džús po dobu 20 minút. Časť jablkového džúsu sa vloží do panvice a varí sa pri vysokej teplote, aby sa vytvoril sirup – pridáva sa červená farba potravy.

2. Ďalej musíte odstrihnúť spodnú časť hrušiek, aby Strašidelné hrušky stáli vodorovne. Hornú časť vyrežte so stonkami, aby ste na vrch neskôr mohli položiť mozgový orech.

3. Ako oči Vám slúžia sušené čučoriedky, ktoré môžete ľahko tlačiť do jemnej hrušky. Čučoriedky môžete sami vysušiť za nízke náklady a s nízkou hladinou cukru v sušičke na ovocie.

4. Potom s rozbitými mandľovými štiepkami vytvoríte ústa, ktoré dozdobíte červenou potravinouvou farbou. Pre mozog vložte polovicu orecha do hornej dorovnanej časti hrušiek. A Strašidelné hrušky sú pripravené na potešenie Vašich hostí.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang