Dezerty

Veľkonočný baranček – recept

Prinášame roztomilý recept vhodný ako na raňajky, tak aj pre hostí počas dňa. Spríjemnite si veľkonočné sviatky touto sladkou pochúťkou, ktorá poteší malých aj veľkých maškrtníkov.

Prísady

  • 4 vajíčka
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1/2 polievkovej lyžice oleja
  • Maslo na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy

Postup

  • Vyhrejte rúru na 180 °C a popritom vyšľahajte kuchynským robotom Klarstein Bella Rossa bielky s vanilkovým a práškovým cukrom na lesklý sneh. Následne zašľahajte doň žĺtky a postupne primiešajte múku spolu s práškom do pečiva.
  • Nalejte cesto do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy a nechajte piecť približne 45 minút. Vychladnutého barančeka ostáva už len zasnežiť práškovým cukrom a nájsť mu čestné miesto na prestretom veľkonočnom stole.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang