VIETNAMSKÁ TEMPURA SO SRIRACHA MAJONÉZOU

VIETNAMSKÁ TEMPURA SO SRIRACHA MAJONÉZOU

Závan mora je prítomný v celej bohatej kuchyni južnej Ázie: v tomto prípade je zelená ryža ako vietnamský variant pre tempuru kombinovaná s garnelami, ktoré sú kreatívne obložené pikantnou chilli majonézou. Bohatá kombinácia aróm pre potešenie nielen chuťových buniek.

VIETNAMSKÁ TEMPURA SO SRIRACHA MAJONÉZOU


PRÍSADY:

VIETNAMSKÁ TEMPURA SO SRIRACHA MAJONÉZOU

  • 9 Black Tiger garnel s pancierom
  • 300g zelenej ryže
  • 3 polievkové lyžice arašidového oleja
  • soľ a korenie – 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 3 vajcia
  • 150g ryžovej múky
  • Sriracha Chilli Sauce
  • pol čajovej lyžičky octu
  • 1 limetka
  • na špičku noža horčice
  • rastlinný olej

Najskôr zbavíme garnely pancierov a začneme s prípravou marinády: nasekanú cibuľu a cesnak zmiešame s trochou vody a oleja. Garnely stačí do marinády naložiť len na 5 minút. Zatiaľ čo sa marinujú garnely, rozohrejeme olej na panvici, príp. vo fritéze. Namarinované garnely obalíme nasledovne: najprv v ryžovej múke, potom v dvoch rozšľahaných vajciach a nakoniec v zelenej ryži. Následne garnely vypražíme v horúcom oleji, prebytočného tuku sa zbavíme buď odložením garnel na vreckovku alebo mriežku.
Marináda: vajíčko izbovej teploty rozdelíme na bielok a žĺtok. Nasledovne vyšľaháme žĺtok s polovicou kávovej lyžičky octu a s cca. 180ml rastlinného oleja, kým nedostaneme bledú, hustú, krémovú hmotu. Majonézu ochutíme soľou, korením, chilli omáčkou, trochou limetkovej šťavy a podľa ľubovôle i trochou horčice. Malý tip: Pridaním lyžice mangovej kaše môžeme zjemniť majonézu, čo ocenia najmä tí, ktorí majú radšej šťavnatú a menej pikantnú omáčku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *