Dezerty

Halloweenske dyňové košíčky – recept

halloweenske-kosicky

Strašidelný košíček má mnoho duchov. Dekoratívne a chutné Halloweenske dyňové košíčky sú sladkosti s tekvicovou polevou. S kuchynským robotom Klarstein Bella Rossa či Orangina sa dajú ľahko pripraviť.

Na muffiny ako HALLOWEENSKE DYŇOVÉ KOŠÍČKY budú Vaši hostia stáť radu. Sezónnou tekvicou potešíte všetky vekové kategórie počas Halloweenu.

Na cesto budete potrebovať

  • 150 g múky
  • 100 g hnedého cukru
  • 80 g tekvicové pýre
  • 2 vajcia
  • 120 ml oleja
  • 1 lyžička prášku na pečenie
  • 1 čajová lyžička sódy
  • 1/4 čajovej lyžičky škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky muškátového oriešku
  • štipka soli

Na ľadovú polevu budete potrebovať

  • 50 g masla
  • 75 g práškového cukru
  • 1/4 čajovej lyžičky škorice
  • 100 g dyňového pretlaku

Postup

1. Najprv musí byť tekvica spracovaná na tekvicový krém. Na tento účel dyňu umyte, rozkrojte na polovice a vntro vyčistite.Nakrájané hrubé kusy ponorte do hrncai s vodou a a dajte variť asi 15 minút kým nezmeknú. Potom roztlačte varené kúsky na pyré (to by malo byť celkom cca. 200 gramov). Pyré môžete nechať vychladnúť.

2. Potom vyhrejte rúru na 180 stupňov horného / dolného ohrevu. Do misky kuchynského stroja vložte múku, korenie, sódu, prášok do pečiva a soľ a nechajte to zmiešať kuchynským robotom. Pridajte potom tekvicové pyré, vajcia, cukor a olej a nechať všetko rozmiešať do vláčne cesto.

3. Teraz umiestnite muffinové cesto do papierových foriem a rovnomerne cesto rozložte. Potom plnené muffinové košíčky vložte do rúry približne na 25 minút pri 180 stupňoch Celzia.

4. Kým cesto bude v rúre narastať – pripravte polevu. Zmiešajte zvyšok tekvicového pyré so šľahačkovou smotanovou, maslom, práškovým cukrom a škoricou vo svojom kuchynskom robote. Vymiešanou hmotou môžete vyzdobiť vychladené košíčky s výbornou tekvicovou polevou.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang