Korenistý jablkovo-hruškový punč

Korenistý jablkovo-hruškový punč

Čo v zime zahreje dušu lepšie ako horúci pohár punču?  Nápoj pochádzajúci z Indie pozostáva pôvodne z vody, vína, citrónovej šťavy, ovocia a korenia – preto ten názov. Punč je odvodené od slova „panch“, čo v preklade znamená päť. Náš punč má však viac ako päť ingrediencií.  Verziu s Amarettom a vanilkovým cukrom si vychutnáte ešte viac. Lahodný horúci nápoj takto získa sladký, úžasne vianočný nádych.

Suroviny:

  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • 2 ČL citrónovej šťavy
  • 500 ml prirodzene zakalenej jablkovej šťavy
  • 400 ml bieleho vína
  • 100 ml Amaretta
  • 1 balíček vanilkového
  • 4 drievka škorice

Postup:

  1. Najskôr umyte hrušku a jablko. Ovocie následne rozrežte na štvrtiny tak, aby ste mohli jednoducho vybrať jadrovník. Jablko a hrušku nakrájajte na malé kúsky a zmiešajte v miske s dvomi čajovými lyžičkami citrónovej šťavy. 
  2. Vo veľkom hrnci zmiešajte zakalenú jablkovú šťavu s bielym vínom, amarettom, škoricovým práškom i vanilkovým cukrom a všetko pomaly zohrievajte. Punč by sa nemal variť, ale mal by byť len horúci. Punč nechajte na sporáku na malom plameni asi 30 minút, aby sa mohli spojiť všetky vône.
  3. Do žiaruvzdornej sklenenej kanvice dajte kúsky jablka a zalejte ich s horúcim, korenistým jablkovým punčom. Punč ozdobte škoricovým drievkom. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *