Hlavné jedlá

Plnené múmie – recept

Plnené papriky – klasická balkánska pochúťka chutí mimoriadne výdatne so zelenou špicatou paprikou plnenou šťavnatým hovädzím mäsom, baklažánom a paradajkovou pastou. Obalené múmie lístkovým cestom, vyčarujete za okamih výdatný mäsitý pokrm. Vaše deti budú nadšené z tajuplného a chutného prekvapenia na Halloween.

Staňte sa hostiteľom číslo 1 a pripravte pre svojich hostí rýchly a jednoduchý recept Plnené múmie, ktoré  prekvapia všetkých na Vašej halloweenskej párty bez ohľadu na odvahu a vek. Recept aj pre silné povahy.

Detaily:

Príprava:

  • 15 Minút
  • Úprava: 10-15 Minút

PRÍSADY:

  • 2 špicaté papriky
  • 250 g hovädzieho mäsa
  • 1 lyžička paradajkového pretlaku
  • 1 malý baklažán
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 štipka cukrovej soli a korenia
  • 2 lyžice oleja
  • čerstvé lístkové cesto
  • 8 cukrových očí na ozdobu

Postup

1. Na začiatok musíte najprv očistiť cibuľu a nakrájať na jemné kocky. Teraz umyte baklažán a nakrájajte na malé kocky. Rozohrejte olej na panvici a miešajte cibuľu, kým sú je opražená do  sklovista. Pridajte paradajkový pretlak a mleté mäso. Po dvoch až troch minútach pridajte baklažánové kúsky do zmesi v panvici. Nechajte celé poriadne variť a ochuťte mletú zmes lyžičkou sójovej omáčky, nejakým cukrom, korením a štipkou soli.

2. Vezmite panvicu z horúcej platne. Potom, čo ste umyli špicatú papriku, musíte ju rozpoliť a zbaviť semien. Následne naplňte papriku rovnomerne do polovice.

3. Teraz je čas vytvoriť múmie. Rozkrojte lístkové cesto asi na 0,5 cm tenkých pásikov a obaľte ich okolo papričiek. Ak sú pásy príliš krátke, môžete ich jednoducho spojiť stlačením koncov dohromady. Pri dokončovaní sa uistite, že umiestnite oči do hornej tretiny papriky.

4. Teraz strašidelné múmie vložte do rúry asi na 200 stupňov po dobu 15 minút. Pikantné, špicaté papriky v teplovzdušnej rúre sú rýchlejšie hotové a ľahšie sa pripravujú. Nastavte VitAir rovnako na 200 stupňov a nechajte plnené papriky na Halloween piecť 10 minút. Keď papriky vyberiete čerstvé z rúry alebo z VitAir, ozdobte ich dvoma cukrovými očami – nechajte ich trochu vychladnúť. Dokončite svoje strašidelné chutné papriky.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang