Recepty

Zdravé zeleninové čipsy

Zeleninové čipsy sú zdravou alternatívou pochúťok zo supermarketu. Vysušte surovú zeleninu pri nízkej teplote v sušičke potravín a dostanete nielen chrumkavé čipsy, ale zachováte tiež dôležité živiny a minerály. Okrem lahodnej chuti vás poteší aj príjemná vôňa tejto vegetariánskej pochúťky.

Suroviny

  • 1 cvikla
  • 3 batáty
  • 4 mrkvy
  • 3 jablká
  • ½  kelu
  • 250 g kyslej smotany
  • Soľ a korenie
  • Kari

Postup

Očistite batáty, cviklu, mrkvy aj jablko a nakrájajte ich na tenké plátky alebo krúžky. Následne blanšírujte predpripravené batáty a mrkvy. Odstráňte stopku kelu, roztiahnite listy a celé ich očistite.

Nadišiel čas umiestniť surové čipsy s trochou soli a korenia do sušičky. Podľa chuti môžete, samozrejme, dochutiť aj inými alternatívami – napríklad jablkové krúžky chutia skvelo s kari korením. Čipsy nechajte cca 10 hodín sušiť pri teplote 60 °C.

Na dip k čipsom zmiešajte kyslú smotanu s čerstvo nasekaným kôprom. Dochutiť ho môžete citrónovou šťavou, soľou a korením. Hotovo, vaša zdravá pochúťka je na svete!

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang